50 jaar Jitsu-Kwai

Background

In september 2021 bestond onze judoclub 50 jaar en dat wouden we niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Door corona zijn we genoodzaakt geweest om de feestelijkheden wat uit te stellen, maar uitstel is geen afstel! Tijdens het weekend van 13 tot 15 mei 2022 zijn al onze geplande evenementen kunnen doorgaan. Vrijdagavond was er onze eerste quizavond, zaterdag ons jaarlijks pannenkoekentornooi met aansluitend een massatraining o.l.v. Matthias Casse, en zondag was er een receptie met (foto)tentoonstelling. Hieronder kan u een kijkje nemen van de feestelijkheden rond ons 50 jaar bestaan.

Op naar de volgende 50 jaar!


Kleurwedstrijd

Voor de allerkleinste zijn er speciale judokleurplaten gemaakt. Via onderstaande knop kunnen de kleurplaten gratis gedownload worden. Voor iedereen die een kleurplaat maakt en afgeeft in de club zal er een leuk gadget voorzien worden. Ook is er een hoofdprijs voor de mooiste/origineelste kleurplaat. Meer info over de wedstrijd zal binnenkort gegeven worden door het feestteam!

VEEL TEKENPLEZIER!

De kleurplaten zijn in samenwerking met JolienTekentTentoonstelling

Tijdens de coronaperiode zijn we bezig geweest met het verzamelen van foto’s uit de oude en de iets minder oude doos. Met al dit beeldmateriaal hebben we panelen gemaakt rond verschillende thema’s. Deze panelen kan u hieronder bekijken (klik op de afbeelding om te vergroten). Ook is er veel beeldmateriaal samengevat in een filmpje (met dank aan Linda Rottiers). Hieronder kan u de linken vinden naar de filmpjes.

Dit alles werd voorgesteld tijdens een receptie in de dojo, een hapje en drankje kon hier uiteraard niet ontbreken.

Link filmpje: 50 jaar Jitsu-Kwai Hamme

Link filmpje: compilatie interclub

Link filmpje: bouw dojo


Jaren 70


Jaren 90 -...

Jaren 80


Jeugd

Interclub


Judoweekend


Interclub dames


Interclub heren


Pannenkoekentornooi + massatraining Matthias Casse

Tijdens het feestweekend organiseerden we ons jaarlijks pannenkoekentornooi. Voor deze speciale gelegenheid trokken we hiervoor dit jaar naar de feestzaal H@mbiance in plaats van onze eigen dojo. De jeugd gaf weer het beste van zichzelf en werden daarna beloond met overheerlijke pannenkoeken. Als hoogtepunt van de dag was er een massatraining met onze Belgische topjudoka: Matthias Casse (Europees kampioen, wereldkampioen, 3de plaats OS Tokyo). Foto’s kan u vinden via onderstaande link (met dank aan Marc De Man en alle andere fotografen). De foto’s kunnen ook gratis gedownload worden.

Link foto’s massatraining en pannenkoekentornooi


Groepsfoto massatraining


Clublied

Het feestteam heeft ook niet stil gezeten. Tijdens de lockdown, door corona, hebben zij geschreven aan een clublied! Ze zijn de opnamestudio ingedoken om de monsterhit in te zingen. Een oorwurm van formaat dat elke interclub luidkeels kan meegezongen worden! Via onderstaande link kan u het clublied beluisteren.

Link clublied – Het feestteam


Het feestteam – Ludo (voorzitter) – Alain (trouwe supporter)


Naamsverandering: Koninklijke judoclub Jitsu-Kwai Hamme

Met de club hebben we ons kandidaat gesteld om toe te treden tot de koninklijke sportverenigingen. Op … maart mochten we de erkenning van koninklijke sportclub in ontvangst nemen! Dit vond plaats in de ambtswoning van de gouverneur van Oost-Vlaanderen. Ook de burgemeester en enkele schepenen van Hamme waren aanwezig op de uitreiking.


V.l.n.r.
staand: Jan Rosschaert (schepen Hamme), Luk De Mey (schepen Hamme), Herman Vijt (burgemeester Hamme), Carina Van Cauter (gouverneur Oost-Vlaanderen), Tom Wuytack (bestuurslid)
Zittend: Sven Claessens (penningmeester), Ludo Van Handenhove (voorzitter), Peter Van Hese (secretaris, ondervoorzitter)


Herinneringsboekje 50 jaar Jitsu-Kwai Hamme

In 50 jaar zijn er heel wat verhalen te vertellen. We hebben dit proberen samenvatten in een mooi herinneringsboekje (Met dank aan Stefan Van Der Aa). Via onderstaande link kan u het herinneringsboekje raadplegen, alsook via de clubgeschiedenis.

Link herinneringsboekje


Bestuur anno 2022


V.l.n.r: Stefan Van Der Aa, Sven Claessens, Tom Wuytack, Griet De Landtsheer, Rendel De Jonghe, Peter Van Hese, Sven Christiaens, Ludo Van Handenhove, Kjell Laperre, Anouk Van Der Veen, Olivier Rooms


JITSU-KWAI HAMME


Background